Смертельна ДТП у Полтавській області: водія легковика засудили до умовного терміну

11 серпня 2022 0
Яніна Климань
Два роки іспитового строку призначив суд водієві легковика, який у Лубенському районі скоїв аварію, внаслідок якої загинула 20-річна пасажирка.

Два роки іспитового строку призначив Октябрський районний суд міста Полтави чоловікові, який скоїв смертельну аварію на Полтавщині. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 6 травня близько 7:20 на автодорозі Київ - Харків - Довжанський поблизу села Бригадирівка Хорольської тергромади Лубенського району 45-річний водій автомобіля"Renault Kangoo" під час руху виїхав за межі проїзної частини, після чого перекинувся.

Внаслідок події, 20-річна пасажирка легковика від отриманих поранень померла на місці події. Крім цього, 13-річний пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, його доставили до лікарні. 

Таким чином, своїми діями, які виразилися у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, водій легковика вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Отже, чоловікові призначили узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

Також, з обвинуваченого мають стягнути 1716 грн на залучення експерта та проведення експертизи.