У Полтавській області на хабарі затримали підполковника ЗСУ та капітана поліції

01 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Начальник відділу Полтавського районного ТЦК та СП з оперуповноваженим Полтавського РУП ГУНП вимагали від громадянина України 18 тисяч гривень.

Начальник з відділу одного з Полтавських районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з оперуповноваженим Полтавського РУП ГУНП вимагали від громадянина України 18 тисяч гривень за виключення його зі списків військовозобов’язаних, які підлягають призову за мобілізацією та не вручення повістки про виклик. Про це повідомили у пресслужбі спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

30 липня після отримання грошей капітаном поліції, його затримали правоохоронці, гроші в затриманого вилучено.

31 липня учасникам злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Полтаві колишнього поліціянта підозрюють вотриманні хабаря.