У Полтаві провели захід на честь захисників Маріуполя

20 серпня 2022 0
Яніна Климань
У Полтаві провели виставку "Янголи міста Марії", яка присвячена 112 захисникам Маріуполя.

20 серпня у Полтаві біля театру ім. М.В. Гоголя відбувся захід "Янголи міста Марії" на честь захисників Маріуполя, повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Організували його рідні та близькі загиблих українських воїнів. Серед них – дружина полеглого заступника командира полку "Азов", капітана Віталія Грицаєнка, який загинув у Маріуполі 19 березня та був посмертно нагороджений Зіркою Героя України. 

Учасники заходу вшанували загиблих хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті. Також провели спільну молитву за загиблих хлопців та дівчат, які захищали країну.

"Доки битиметься серце хоча б одного "азовця", полк є, був і буде існувати. У нас є бій і він продовжується. Пишайтеся своїми героями! Це – справжні воїни! Слава Україні!", – сказав командир розрахунку полку "Азов", який брав участь у боях за Маріуполь, Олег Брижатнюк.  

У межах заходу організовано фотовиставку із портретами воїнів полку "Азов". Це – 112 фотознімків і коротких біографій з історіями перерваних війною життів. Далі з Полтави фотовиставка поїде в інші міста країни. 

Мати загиблого захисника Владислава Литвиненка повідомила, що в найближчих планах провести подібний захід із фотовиставкою в Києві.