У Полтаві затримали чоловіків, у яких вилучили психотропні речовини й зброю

19 квітня 2024 0
Яніна Климань
Трьох полтавців підозрюють у незаконному обігу наркотиків, зброї та боєприпасів. У них виявили канабіс, психотропні речовини, пістолети, автомати, танковий кулемет, ножі та понад 800 набоїв.

Викрили трьох полтавців віком від 36 до 40 років, які організували "наркобізнес" та незаконно зберігали зброю. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Під час санкціонованих обшуків слідчі поліції вилучили ряд речових доказів, з-поміж яких: понад десяток зіп-пакетів з канабісом, амфетаміном та метамфетаміном, пістолети, автомати та набої різного калібру, споряджені магазини до автомата Калашникова, танковий кулемет та кулеметна стрічка з набоями, ножі та частини механізмів й деталі до автоматичної зброї. Серед виявленого також чорнові записи, електронні ваги, більше ніж 1 300 зіп-пакетів для фасування наркотиків, мобільні телефони, сім-карти та гроші.

Усім фігурантам вручили підозри та обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави (для двох підозрюваних –  242 тисячі грн, для одного – 120 тисяч грн).

Здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне придбання, перевезення та зберігання з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, обіг яких заборонено та обмежено, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб)  та ч. 1 ст. 263 (Зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї  бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.


За вчинення наркозлочинів може загрожувати покарання – від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, а за незаконне поводження зі зброєю –  від трьох до семи років ув’язнення.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини