У Полтавській області кіт зі сказом покусав чотирьох людей

Вчора 0
Яніна Климань
У Чутівській громаді кіт, який напав на людей, а згодом помер від сказу.Чотири людини, яких покусала тварина, почали отримувати курс щеплень.

2 жовтня 2024 року надійшло повідомлення від жителів села Смородщина про виявлення ними на вулиці Незалежності безпритульного кота, який покусав та подряпав чотирьох місцевих жителів. В результаті тварина загинула. Про це повідомили у Чутівській громаді.

Лікарі ветеринарної медицини виїхали на місце загибелі тварини для проведення обстеження та відбору зразків для лабораторного дослідження, щоб перевірити на сказ. Згодом підтвердили у кота сказ.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії встановили карантинні обмеження та оголосили неблагополучною по сказу територію села Смородщина, а до загрозливої зони включать території сіл Юнаки, Той бік, частина с. Войнівка, частина с. Зеленківка Чутівської селищної ради Полтавського району та с. Сонячне, Рубанівка Коломацької селищної ради Полтавського району.

У неблагополучному пункті з 3 жовтня розпочали відповідні оздоровчі заходи.Четверо людей, що отримали укуси та подряпини від хворої тварини, почали отримувати курс відповідних антирабічних щеплень в Чутівській лікарні.

Державна служба ветеринарної медицини проводить безплатні щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у загрозливій зоні.