У Полтавській області попрощалися з полеглим у бою 23-річним Юрієм Губаньовим

03 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
У Миргородському районі провели в останню путь загиблого на Харківщині військового Юрія Губаньова.


2 жовтня миргородці попрощалися з полеглим у бою Юрієм Губаньовим. Про це повідомили у пресслужбі Миргородської міської ради.


15 вересня виконуючи бойове завдання молодший лейтенант загинув внаслідок вибуху біля населеного пункту Юрченкове Чугуївського району Харківської області.


Губаньов Юрій Юрійович навчався у Миргородській школі №7. Він був одним із кращих студентів Полтавського національного педагогічного університету. Закінчив з відзнакою бакалаврат на факультеті історії та географії, навчався на магістратурі за спеціальністю "Історія та Археологія" і також отримав диплом з відзнакою. Майже з самого початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Юрій вступив до лав Збройних сил України. Його мобілізували 15 березня. Юрій був заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення танкової бригади.

16 листопада Юрію виповнилося б 24 роки. У нього залишилися мама та брат Олександр, який також захищає Україну.


Поховали військового в селі Черевки Комишнянської громади. В останню путь Юрія проводжали родичі, друзі, побратими, військові, викладачі університету, вдячні містяни. Вони зустрічали тіло загиблого навколішки, встеляли дорогу квітами.