У Полтавській області попрощалися з загиблими Юрієм Мовчаном та Ольгою Таран

22 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Жителі Глобинської громади та Котельви провели в останню путь своїх загиблих на війні земляків.

21 липня жителі Глобинської громади провели в останню путь Юрія Мовчана. Про це повідомили у пресслужбі громади.

Мовчан Юрій Іванович, 1986 року народження, загинув 13 липня у боях із російськими загарбниками.

Живим коридором, стоячи на колінах, в останню путь проводжали бійця родичі, друзі, односельці, побратими, жителі Глобинської міської територіальної громади.

21 липня кортеж із тілом Ольги Таран зустріли на колінах у Котельві.

34-річна Таран Ольга – старший сержант, фельдшер танкового батальйону 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірал Михайла Білинського.

Жінка загинула 12 квітня 2022 року під час мінометного обстрілу у Маріуполі.

У складі свого підрозділу обороняла завод ім.. Ілліча. Саме того дня, під час одного із проривів з оточення, відбиваючи атаки переважаючих сил ворога, вона евакуювала поранених і отримала поранення, несумісні із життям.

Після прощання на батьківському подвір’ї священнослужителі храмів Котелевської громади провели чин відспівування Ольги у Свято-Троїцькому храмі. Поховали її на одному із селищних кладовищ.

На війну вона пішла ще у 2015 році, за майже 7 років служби була фельдшером танкового батальйону, фельдшером польового вузла зв’язку, бойовим медиком медичної роти.

За безстрашність та героїзм Ольга Таран Указом Президента України у квітні 2021 року нагороджена медаллю "За врятоване життя", раніше – відзнакою Міністерства оборони України "За зразкову службу", медаллю "Ветеран війни" та відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції".

Народилася Оля у Котельві, закінчила Котелевську гімназію №1 ім. С.А.Ковпака. Спеціальність фельдшера-акушера здобула у Лубенському медичному училищі. Працювала в Миколаївському інтернаті №5 для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, потім у Миколаївському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Нагадаємо, що внаслідок артилерійського обстрілу загинув військовий з Полтавщини Артем Корсун.