Від кульового поранення загинув майор Анатолій Черкасець із Полтавщини

26 липня 2023 0
Яніна Климань
На Запорізькому напрямку загинув начальник служби ракетно-артилерійського озброєння Анатолій Черкасець. Чоловік воював в Афганістані та АТО.

25 липня на Запоріжському напрямку, внаслідок кульового поранення загинув начальник служби ракетно-артилерійського озброєння логістики військової частини, майор Черкасець Анатолій Григорович. Про цеповідомили у Лубенській міській раді.

Анатолій Григорович народився 22 серпня 1964 року у селі Ісківці Лохвицького району. Закінчив Ісківську загальноосвітню школу.

Строковуслужбупройщов в Афганістані, де отримав бойове поранення. Після звільнення у запас вступив до Харківського педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Педагог вчив дітей фізичній культурі у Вищебулатецькій школі.

У 2014 -2015 роках він бере участь в антитерористичній операції на сході України. Після цього працювавначальником охорони на підприємстві УТОГ.

З першого ж дня повномасштабного вторгнення ворога в Україну воїн служив у лавах добровольчого формування територіальної громади№1, а згодом у Збройних Силах України. Батальйон, у якому майор Черкасець був начальником автослужби, обороняв північні кордони нашої держави у Чернігівській області. Згодом він воював на Бахмутському напрямку.

Після доукомплектування батальйону мав посаду начальника служби ракетно-артилерійського озброєння.

У героя залишилися мати, дружина та син.

Прощання з військовослужбовцем відбудеться 27 липня о 12:00 на Володимирському майдані у Лубнах.