У мережі почали з'являтися дописи про загиблих у Вінниці: перелік встановлених осіб (ОБЕРЕЖНО ПСИХОТРАВМУЮЧИЙ КОНТЕНТ 18+)

15 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Підбірка публікацій та повідомлень з жертвами ракетного удару по Вінниці.

14 липня внаслідок ракетного обстрілу Будинку побуту "Ювілейний" обірвалося життя 23 українців. Ще понад 34 поранених знаходяться у важкому стані, з них 5 – у критичному.

Деталі моторошної трагедії та перші кадри після удару наші журналісти оперативно виклали у попередньому матеріалі. Своєрідним символом російської терористичної агресії у Вінниці стала сонячна дівчинка Ліза, яка загинула на місці події, внаслідок потужної вибухової хвилі та ураження уламками.








Вона, одна з небагатьох загиблих, тіла яких вдалося ідентифікувати. Станом на ранок 15 липня, невстановленими залишаються тіла двох дітей та 11 дорослих. Держслужба з надзвичайних ситуацій вранці відновила пошуково-рятувальні роботи і розбір завалів. Повідомляється, що на місці події працює майже пів тисячі осіб та 66 одиниць техніки. Разом з тим, у мережі почали з’являтися свідчення близьких загиблих та постраждалих. Окрім загиблої 3-річної Лізи Дмітрієвої нам вдалося встановити ще сім  загиблих осіб. Так, наразі відомо, що загинула Аліна Кисіль. Як пише вінничанка Ірина Ярошинська, дівчині тільки цього місяця виповнилось 25. Загибла працювала у відділенні ПриватБанк, який розташований в Будинку офіцерів. Ще чотири її колеги зараз у важкому стані у лікарні. Одна з них прооперована. Місцева жителька Віолета Нагорна у своєму дописі теж повідомила про двох жінок, які загинули учора.



На офіційній сторінці гурту "Брати Гадюкіни" опублікували допис про свого загиблого колегу. "Сьогодні сталося горе. Вінниця. Зовсім недавно, в червні, ми виступали там в Royal Pub. Та зустріч, яку влаштували нам вінничани, була такою теплою, такою щирою. Загинуло та постраждало багато людей, — цитуємо повідомлення". — Серед них двоє хлопців, що допомагали нам, організовували зустріч, виступ перед нашими військовими. Віталій Каблучко в реанімації, його оперують. Віктор Поліщук загинув", - йдеться у дописі.

Внаслідок обстрілу Вінниці загинув і член команди співачки Roxolana звукорежисер Євген Коваленко. Концерт виконавиці мав відбутися у Будинку офіцерів у Вінниці, який потрапив під обстріл. Про це співачка розповіла у своєму Instagram.  — Під час ракетних обстрілів росіянами Вінниці частина нашої команди перебувала в центрі міста, всі вони поранені. Женя загинув. Андрій в важкому стані продовжує боротися за життя в операційній, — розповіла співачка. — Ми молимося за їх життя та життя всіх, хто постраждав сьогодні. Ми ніколи не пробачимо. Кошти за квитки з всіх концертів будуть повернені. Будь ласка, моліться.




Відомо, що у Євгена була дівчина, яка у соцмережі записана як o_darochka.  5 червня Євген відсвяткував день народження. Того дня його дівчина написала про своє бажання, щоб він якнайшвидше її обійняв.

А співак Олег Скрипнка написав у фейсбуці, що сьогодні мав дати концерт у Вінниці, й був у центрі Вінниці незадовгого до влучання ракет: "Ми мали зустріч із організаторами заходу в місці попадання ракети, нас врятувало 10 хвилин часу…".


В свою чергу наа фейсбук-сторінці медцентру "Нейромед: Сучасна діагностика" написали:  "Внаслідок потрапляння російської ракети, трагічно загинули адміністратор Гула Катерина та менеджер Харченко Тетяна. Дитячий невролог Ковальчук Павло Васильович (отримав численні опіки тіла) та невролог Фальштинська Наталія Анатоліївна знаходяться у важкому стані" Тим часом Лука-Мелешківська громада повідомила про збір допомоги одній з потерпілих. "Ворог підступно запускає ракети по мирному населенню! Дорогі односельці! Жителька села Лука-Мелешківська, Нелегач Ніна, попала під обстріл ворожих ракет та зазнала травм,— йдеться у повідомленні. — Наразі, вона знаходиться в опіковому центрі" - йдеться у дописі.   Тривають роботи з ідентифікації решток тіл та встановлення осіб зниклих безвісти. Про це повідомляє МВС  з посиланням на голову Нацполіції Ігоря Клименка. Двох розшукуваних осіб правоохоронці знайшли серед поранених. На жаль, одного розшукуваного ідентифіковано серед загиблих. Для встановлення осіб загиблих слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих безвісти вийти на зв'язок та здати біологічні зразки. Нині відомо, що внаслідок вчорашнього удару пошкоджено понад 50 будівель різного призначення та близько 40 автомобілів. Територія ураження залишається перекритою та знаходиться під охороною військових. 15 липня у Вінниці та області у п'ятницю, оголошено день жалоби за загиблими від російського ракетного удару мирними мешканцями. Про це повідомила Вінницька міськрада у своєму офіційному Telegram-каналі. З імовірними місцевими коригувальниками вогню вже працюють правоохоронці та працівники СБУ. Також нині встановлено особи військових РФ причетних до обстрілу у Вінниці.