У Полтавській області за вбивство охоронця закладу громадського харчування, чоловіка засудили до ув'язнення

19 квітня 2022 0
Яніна Климань
У Полтаві до 15 років позбавлення волі засудили чоловіка за вбивство охоронця закладу громадського харчування.

Октябрський районний суд Полтави призначив 15 років позбавлення волі 65-річнному жителю Полтави, який завдав смертельні поранення охоронцю закладу громадського харчування. Також він повинен виплатити понад мільйон гривень моральної та матеріальної шкоди матері потерпілого і понад 38 тис. грн судових витрат.

У серпні 2019 року поблизу кафе на вул. 1100-річчя Полтави, у відповідь на зауваження щодо порушення громадського порядку полтавець із вогнепальної зброї вистрілив у голову охоронцю закладу. Коли чоловік впав, він здійснив другий прицільний постріл. Через вісім місяців від отриманих поранень, чоловік помер. 

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронцями вилучили вісім одиниць зброї, майже 2 кг вибухової речовини (пороху), понад 4 тис. набоїв різного калібру та паспорт на прізвище іншого громадянина. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.


Обвинуваченого засудили за умисне вбивство особи у зв’язку з виконанням цією особою службового обов’язку, придбання, зберігання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу та підроблення офіційного документа (п. 8   ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу  України).

 До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.