Полтавська міська рада завищувала ціни на закупівлю продуктів для переселенців – висновок Тимчасової слідчої комісії

12 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
Тимчасова слідча комісія встановила, що в Полтаві є чисельні правопорушення в області розкрадання гуманітарної допомоги та завищенню цін.

10 квітня відбулося засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги. Про це повідомив народний депутат Сергій Вельможний.

На засіданні перед членами ТСК прозвітували керівники Генерального управління Національної поліції, Прокуратури та Служби безпеки України в Полтавській області.

За результатами розслідування, в Полтаві виявили численні факти розкрадання гуманітарної допомоги, яка прибула на адресу Полтавської міської ради. Винних осіб вже встановили.

Також встановили, що Полтавська міська рада в процесі публічних закупівель завищувала ціни для приготування їжі внутрішньо переміщеним особам. Відкрили кримінальні провадження стосовно винних осіб.

Тимчасова слідча комісія визнала звіт правоохоронних органів Полтавської області, як незадовільний. Комісія запронувала заступнику Генерального прокурора та керівникам ГУНП України взяти на особистий контроль стан розслідування та через деякий час надати членам ТСК більш повну та з максимальним результатом інформацію.