"Полтаватеплоенерго" та "Нафтогаз" не можуть вирішити, хто винний у відключенні гарячої води

01 червня 2021 0
З 1 червня в Полтаві відключили гарячу воду. Скільки будуть тривати ці незручності для полтавців невідомо. Адже компанія "Полтаватеплоенерго" та "Нафтогаз Україна" перекидають вину один на одного.



"Нафтогаз" та "Полтаватеплоенерго" не можуть розібратися, хто відключив гарячу воду у Полтаві. Компанії перекладають відповідальність одна на одну.

Наразі "Полтаватеплоенерго" не підходять умови, які їм пропонує "Нафтогаз".

"29 травня нам запропонували той договір, який включає далеко не всі із оговорених і прийнятих домовленостей. Причина у цьому єдина – відсутність газу. Причина відсутності у відсутності договірних відносин. У нас коштів немає. І складність у цьому. А не те, що хочемо чи не хочемо підписувати договір", – зазначив речник КП "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.


Однак у "Нафтогаз" говорять, що газ вони не відключали.

"Жодних підстав для припинення газопостачання для мешканців обласних центрів немає. Скоріше за все виникло непорозуміння з клієнтами стосовно відпускної ціни. Ми розраховуємо на конструктивну співпрацю", – розповів директор з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський.

Також "Полтаватеплоенерго" заборгувало майже 500 мільйонів гривень. Через це місяць тому вони взяли в кредит близько 20 мільйонів гривень для того аби відтермінувати відключення гарячої води. Однак це не допомогло.

Тому полтавцям доводиться гріти воду у каструлях або купатися холодною.

"Холодна є, гарячої немає. Посуд треба мити двічі на день. Треба воду гріти й потім мити. У мене двоє дітей і потрібно мити дитину. Тим паче вона маленька. Може бути різне за цілий день", – розповіла молода мама Тетяна Заєць.

"Хочеться посуд помити у гарячій воді, тому що руки холонуть, крижані. Збираю посуд всю за день, що накопичується. Мию її ввечері, щоб не дуже багато гріти, бо за газ теж ціни підвищують", – сказала пенсіонерка Алла Кравченко.

"Полтаватеплоенерго" не на балансі міста, тому спрямувати кошти з міського бюджету аби погасити заборгованість не можуть.

"Ми передбачали, що така ситуація може скластися, тому на сесії міської ради ухвалили рішення про звернення до Полтавської обласної ради, щоб нам передали у комунальну власність "Полтаватеплоенерго" та "Полтававодоканал", – розказав перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.


У "Полтаватеплоенерго" пообіцяли вирішити ситуацію до кінця тижня, однак точної дати, коли відновлять постачання гарячої води немає.