У Полтаві відкрили меморіальну дошку бійцю, який загинув на Донеччині

11 травня 2021 0
Яніна Климань
Відкрили меморіальну дошку полтавцю Андрію Ярешку, котрий загинув у зоні бойових дій.

11 травня на фасаді Полтавської загальноосвітньої школи №27 відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю ООС Андрію Ярешку. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської міської ради.

Андрій Ярешко народився у Полтаві. Працював помічником директора середньої школи №20 з господарської частини, на Полтавському та Мало-Будищанському будівельних комбінатах, у Полтавському управлінні бурових робіт.

Він служив у десантних військах Радянської армії, також отримав військове звання "лейтенант", учасник війни в Афганістані.

Під час першої хвилі мобілізації у квітні 2014 року побував у багатьох гарячих точках Сходу України. У квітні 2015 року був демобілізований. У Полтаві він пробув три місяці, та не зміг сидіти вдома й знову повернувся на фронт восени.

Андрій Ярешко загинув 5 березня 2016 року. Під час чергового обстрілу він дістав тяжке уламкове поранення у голову. Травми виявилися несумісними з життям.

9 березня 2016 року Андрій Ярешко був похований на Алеї Героїв Центрального міського кладовища Полтави.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, нагрудним знаком "Знак пошани", нагрудним знаком "За досягнення у військовій службі" II ступеня, відзнакою "За вірність народу України" І ступеня, медаллю "За оборону Авдіївки", медаллю "За жертовність і любов до України", медаллю "Авдіївка. Промзона. Стояли на смерть", посмертно.

Після відкриття меморіальної дошки присутні поклали квіти до фасаду школи.

Фото: Полтавська міська рада