ДТП у Полтаві: водія легковика засудили до умовного терміну

13 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Засудили водія легковика, який на вулиці Героїв Сталінграду у Полтаві зіткнувся з мопедистом.

Рік іспитового строку призначив Октябрський районний суд Полтави водієві легковика, який зіткнувся з мопедом. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, 25 серпня 2020 року приблизно о 19:10 на вулиці Героїв Сталінграду зі сторони вулиці Великотирнівської в напрямку вулиці 23 Вересня рухався автомобіль ВАЗ 21011. На нерегульованому перехресті нерівнозначних доріг, повертаючи ліворуч у напрямку з'їзду на суміжну дорогу, водій виїхав передньою частиною керованого ним автомобіля на зустрічну смугу для руху, де зіткнувся з мопедом "ApriliaRS50".

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, водій мопеда отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Дії водія легковика кваліфікували за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений у суді свою вину у скоєнні кримінального правопорушення визнав повністю.

Таким чином, йому призначили покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, чоловіка звільнили від відбування основного покарання з випробуванням.

З нього мають стягнути на користь Управління охорони здоров`я виконавчого комітету Полтавської міської ради 14 263 грн в рахунок відшкодування витрат, понесених на лікування потерпілого.

Також чоловік та ПАТ "Українська пожежно-страхова компанія" на користь потерпілого в рахунок відшкодування майнової шкоди мають сплатити 21 128 та 2000 грн процесуальних витрат на правничу допомогу.

Потерпілому засуджений має сплатити 99 671 грн в рахунок відшкодування моральної шкоди.

Крім цього, з нього мають стягнути в дохід держави 3 677 грн процесуальних витрат на залучення експерта.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.