Полтавці стурбовані будівництвом нової автомийки

16 серпня 2021 0
Неподалік Дендропарку будують нову автомийку. Місцеві стурбовані, що нечистоти будуть витікати у водойми. Однак власник споруди запевняє, що стоки фільтруватимуться у спеціальних місткостях і вивозитимуться до фільтраційних станцій.






На вулиці Яківчанській будують нову автомийку. Місцеві жителі стурбовані, адже вважають, що нечистоти з мийки можуть потрапити у ставок дендропарку.

"Каналізація вся йде сюди, хто, що хоче зливає сюди. Взагалі, що це таке. Все у гидоті. А люди купаються, діти лізуть у воду", – поскаржилася місцева жителька Наталія Макарова.

"Тут проходить вода з ливнівки, це витікає все сюди. Спочатку впадає у третій ставок, потім в четвертий, п’ятий і до Ворскли йде. Ось таким чином ми бережемо природу", – розповіла місцева жителька Наталія Глова.

Власник автомийки запевняє, що всі стоки фільтруватимуться у спеціальних місткостях і вивозитимуться до фільтраційних станцій водоканалу.

"Деякі місцеві стурбовані тим, що ми будемо зливати їх у зливову каналізацію. Запевняю, що це не так. Зливова каналізація дійсно у нас прокладена, але вона буде використовуватися під час опадів – снігу, дощу. Стоків з мийки самої в природу не буде потрапляти", – запевнив власник автомийки Олександр Крайнік.

Брудну воду на мийці будуть очищати та використовуватимуть тричі.

"Вода стікає у цей колодязь, тут є водяні затвори, робиться відстій, і наступне – сепаратор. Він очищає від нафтопродуктів і вода надходить у інший колодязь. Звідти вода потрапляє знову на мийку", – запевнив власник автомийки Олександр Крайнік.

Дозвіл на будівництво автомийки власник отримав від міської влади.

"Інспекція надала дозвіл на проведення земляних робіт з метою водовідведення. Після миття автомобіля, вода повинна фільтруватися на території й вже чиста може скидатися у відвідні стоки", – сказав заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм міста Руслан Редько.

Наразі автомийка ще у процесі будівництва.