Сайт міськради оновлять за 10 тисяч євро

16 квітня 2021 0
Полтавська міська рада переробить собі сайт за 10 тисяч євро, платити за оновлення буде німецька компанія. Самі чиновники та депутати на роботу чинного сайту нарікають та розповідають, що працювати незручно.

Полтавська влада планує оновити сайт міської ради за 10 тисяч євро. Платитимуть не з міського бюджету, а з грантових коштів німецької компанії. Дехто з полтавців зізнається, що й не знали про існування сайту. На прохання кореспондентів намагалися відшукати номери депутатів.

– Немає мобільної версії. Це мінус.
– Можете спробувати знайти номери депутатів?
– попросили ми.
Бачу міський голова Мамай. О депутати міської ради. Тут є мобільні телефони, – сказав полтавець Захар Дребот.

"Все зрозуміло, звичайно зручний. Про коронавірус знайшла, тут все зрозуміло", – розповіла полтавка Ілона.

"Для пересічного полтавця він абсолютно незручний, для людей, які знайомі з роботою міської ради, вони гіпотетично можуть розуміти, які є відділи", – сказала полтавка Яніна Барибіна.

Навіть депутати, які користуються цим сайтом найчастіше, не знаходять потрібної інформації.

"Ми зараз будемо шукати проєкт-рішення про реорганізації парку Перемога. Не хоче так шукати, будемо шукати по іншому. Зараз ще спробуємо пошук документа, давайте всі спробуємо, що були про парк Перемога. Як мінімум треба допрацювати так, аби це було зручно зі смартфона, але в мене тільки що цього не вдалося", – розповіла депутатка Полтавської міської ради Катерина Бабіч.

"Пошук працює некоректно, постійно збивається, неможливо виставити дату. Мені треба шукати за весь рік", – сказав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігор Петриченко.

Чинному сайту міськради 11 років. Але сума за таку роботу може бути й менше, говорить програміст.

"Можна зробити такий класний сайт й за 10 тисяч гривень, а можна зробити за 10 тисяч євро. Ціна залежить від того, хто буде робити сайт. Можна на фрилансі знайти хлопця, який зробить його за 10 тисяч гривень", – повідомив засновник веб-студії Володимир Тупиця.

"Ще не сформоване технічне завдання, коли буде сформоване технічне завдання, буде зрозуміла вартість, коли будуть надані пропозиції на тендер", – розповів секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов.

Поки що міська рада не отримала обіцяні 10 тисяч євро на оновлення сайту. Коли сформують технічне завдання, тоді стане відомо чи доведеться докладати до оновлення гроші платників податків.

Тамара Мордик, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення