Оприлюднили перелік країн, куди найчастіше подорожували українці

26 липня 2021 0
Олена Кулага
Стали відомі десять країн, куди найчастіше виїжджали українці за перше півріччя 2021 року.

26 липня на сайті Державної прикордонної служби України, оприлюднили список з десяти країн, куди найчастіше виїжджали українці протягом першого півріччя 2021 року. 

Отже, лідером серед країн, які найчастіше відвідували українці, як і раніше залишається Польща. За перше півріччя кордон сусідньої держави перетнули понад 1,9 млн громадян України.

Другу позицію, зі зростанням більш ніж у шість разів (у порівнянні з першим півріччям 2020 року), посіла Туреччина – 774,5 тис. українців побували у цій країні.  

Третє місце із подвійним приростом та загальною кількістю у понад 705 тис. поїздок громадян України посів Єгипет.

Місця з четвертого по десяте, найбільш відвідуваних українцями країн, викладені в наступній інфографіці: 

Попри тривалі карантинні обмеження та істотне зниження пасажиропотоку на кордоні України прикордонники відмічають істотне зростання кількості поїздок громадян України до зазначених країн, йдеться у повідомленні.

Крім того, прикордонники зафіксували збільшення обсягу прибуття в Україну іноземців.

За перші шість місяців поточного року найбільший приріст продемонстрували громадяни Турецької Республіки (+29% до показника аналогічного періоду 2020 року). На шість відсотків зросла кількість прибулих громадян Німеччини. У півтора раза збільшилась кількість громадян США, які перетнули кордон України у першому півріччі 2021 року.

Детальніше в інфографіці: