Близько чотирьох тисяч гривень на пелюшки, одяг та підгузки: скільки коштує набір для породіллі

25 лютого 2021 0
Пелюшки, боді, колготи, білизна, рушники та підгузки – це базовий список до пологового будинку, який надають у жіночій консультації. Всього базові речі коштують від чотирьох до 30 тисяч гривень.

Цьогоріч набір породіллі обійдеться приблизно у чотири тисячі гривень. Туди входять: боді, пелюшки, шапочки, шкарпетки, колготи та інші основні речі. Молода мама Аліна Ісаєва купувала все завчасно.

"На 15 тижні я почала все купляти. Я придбала все не у Полтаві, а на американських сайтах, через байєрів. Це дуже зручно, адже таких цін в Полтаві у нас немає. Боді у нас вийшли 7 штук за 280 гривень. У сумі вийшло десь 4 тисячі гривень, це повністю одягнути дитину", – розповіла молода мама Аліна Ісаєва.

Мама зауважила: до пологового будинку купляла вже готовий бокс з усіма необхідними засобами особистої гігієни. Такі набори можуть коштувати від 300 до двох тисяч гривень. Все залежить від наповнення. Додатково потрібно витрати кошти на ліжечко та візок. Вагітна полтавка Юлія Кривошеєва вже вивчає ціни.

"От коляска, яка нам дуже сподобалася коштує приблизно 14-15 тисяч, але це одразу ж іде автокрісло і колиска", – зауважила вагітна Юлія Кривошеєва. 

В інтернеті можна побачити, як вживані коляски за 500 гривень, так і нові за 10 або майже 24 тисячі гривень. У жіночій консультації майбутнім мамам перед пологами надають спеціальний список покупок: пелюшки, білизна, підгузки, одяг та інше.

"Дали список, що треба у пологовий будинок для малюка, що треба для мами. Я ще нічого майже не купила, купила тільки собі те, щоб бути гарною", – додала Юлія Кривошеєва.

Лікар-акушер попередила: до пологового будинку брати потрібно комфортні речі, а медикаменти купувати не варто. 

"Для самої жінки – це чистий випрасуваний одяг, змінне взуття, засоби жіночі гігієнічні, для малюка одяг теж зазвичай. Інших медикаментів, або засобів для медичного застосування зараз не вимагається. Все це забезпечує держава", – сказала лікарка Діяна Ковальчук.

Також лікарка зауважила, що молодим батькам після пологів видають "Пакунок малюка" з речами першої потреби. А в середньому скупитися до пологів можна від чотирьох до тридцяти тисяч гривень.

Ірина Яременко, Станіслав Авдєєв, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення