Дорогу з Гожулів до Полтави не ремонтують, бо чиновники не знають чия ділянка

30 червня 2021 0
Дорогу від Гожулів до Полтави капітально не ремонтують понад три роки через те, що міська рада та Агентство місцевих доріг не можуть дійти згоди: на чиєму балансі ця ділянка. Місцевим доводиться їздити дорогою. Бо інакше до Полтави проїхати ніяк.

Немов у кратерах. Дорога у Гожулах вся в ямах та вибоїнах. Однак такою поки й залишиться, бо чиновники не можуть визначитися, чия це ділянка. І за роботи не беруться. Міська рада перекидає відповідальність на Агентство місцевих доріг.

"Дороги між Полтавою та Гожулами, Сем’янівкою та іншими ОТГ перебувають на балансі Агентства місцевих доріг. Ми не можемо витрачати на ці дороги кошти, ми можемо витрачати кошти лише на дороги, які перебувають всередині сіл", – сказав заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Євген Ричка.

Своєю чергою Агентство місцевих доріг киває на міську раду.

"Озвучена Вами ділянка дороги не перебуває на балансі Агентства місцевих доріг Полтавської області", – відповів речник Агентства місцевих доріг Денис Скриль.

Місцевим діватися нікуди, доводиться їхати цією ділянкою. Адже ця дорога єдина, якою можна виїхати на Полтаву.

"Там частину зробили дороги, а тут машинами неможливо проїхати. Яма на ямі", – розповіла місцева жителька Анна Степанова.

"Коли вже реально буде дорога? Це нереально. Я, як водій часто на машині їжджу, ламаю машину, ці затрати", – сказав місцевий житель Олександр Скляр.

"Жахлива дорога далі нікуди. Два-три роки тому робили ремонт люди своїми силами. А воно ще гірше стало", – зазначив місцевий житель Віталій Шапошник.

У село не хочуть їздити навіть маршрутники.

"Як у 43-ому під Сталінградом. Це не дорога, а катастрофа. Ми її вже і засипали, і підсипали, що ми тільки не робили", – розповів водій Леонід Шевченко.

А екстрені служби сюди й не доїжджають.

"Ні швидка не хоче їхати, ні таксі цією дорогою. І діти не хочуть, говорять бабусю виходь на гору, бо тут машина ламається", – зауважила місцева жителька Тетяна Манжикян.

Окрім того, що дорогу люди робили своїми силами, також оббігали й всі кабінети чиновників.

"До нас дійсно зверталися з приводу цієї ділянки дороги. Було питання: як відремонтувати ями, привести в належний стан ремонт дороги. Але інспекція, хоча і є контролюючим органом, на нас не покладений обов’язок з ремонту доріг", – розказала головний спеціаліст юрисконсультства Інспекції з контролю за благоустроєм Любов Липівська.

Останній раз ямковий ремонт тут робили у 2019 році, говорить староста.

"На цей час ми написали два звернення до міської ради до заступника голови Рички Євгена з тим, що в аварійному дуже стані у нас дорога", – зауважила староста Гожулівського старостинського округу Полтавської міської територіальної громади Тетяна Литвин.

Тепер же власника ділянки має встановити поліція.

На місці патрульні нарахували близько 20 ям завбільшки понад метр.

"1 метр 20 сантиметрів. А глибина сантиметрів 8. Стан дороги, видно, що узбіччя підмите, зруйноване", – зазначив поліціянт Олексій.

Кошти на ремонт проблемної ділянки тепер можуть спрямувати під час наступного планування бюджету на 2022 рік.