У Полтаві чоловік облив бензином свого знайомого та підпалив

04 січня 2023 0
Яніна Климань
У Полтаві під час конфлікту місцевий підпалив свого знайомого, останній помер у лікарні.

2 січня близько 3:40 поліціянтам надійшло повідомлення від медиків про госпіталізацію з приватного сектору Полтави чоловіка з термічними опіками.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, чоловік отримав опіки тіла під час конфлікту зі знайомим. 35-річний господар літньої альтанки, в якій чоловіки проводили спільне дозвілля, облив гостя бензином та підпалив його. Останнього доставили до медичного закладу у тяжкому стані, 3 січня він помер.

Власника господарства затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на місці події. Фігурантові вже повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю. Скерували до слідчого судді клопотання про обрання йому запобіжного заходу – триманням під вартою.


За цим фактом здійснюють досудове розслідування за п. 4 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України.

За вчинення умисного вбивства з особливою жорстокістю передбачене покарання –  від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.