У полтавській лікарні використовують апарати, які можуть діагностувати захворювання на місці

01 квітня 2021 0
Оновлене приймальне відділення обласної лікарні за три місяці прийняло п'ять з половиною тисяч пацієнтів. Це менше ніж торік, адже в карантин планові операції не проводяться.


Після ремонту тут з'явилися апарати, що дозволяють проводити діагностику пацієнт та робити йому аналізи на місці.

Оновлене приймальне відділення обласної клінічної лікарні за три місяці прийняло п'ять з половиною тисяч пацієнтів. На тисячу менше ніж торік, адже під час карантину планові госпіталізації не проводять. Спочатку людей доставляють сюди, у приймальне відділення.

"Переходимо до реанімаційної палати. Це – кисневе забезпечення, для проведення дифузійної терапії, дефібрилятор. Цей апарат заряджається, всі відходять від пацієнта, і йде розряд. Так звані, кисневі панелі, раніше тут була трубочка, кран і його треба було ще накрутити шланг до штуцера. Зараз одним рухом, ось так, раз й ввімкнули", – сказав заступник головного лікаря Олександр Олійник.

Три місяці тому у відділені з’явилися апарати, які проводять діагностику на місці.

"Це – діагностична палата, в якій теж проводиться діагностика пацієнта. Ви бачите також кисневе забезпечення. Може бути проведена електрокардіограма, УЗД та дефібрилятор. Й метаболічний аналізатор, де набирається кров", – розповів заступник головного лікаря Олександр Олійник.

Ремонт ще триває, за кілька місяців мають зробити пандус для двох швидких. Загалом на ремонт витратили 55 мільйонів гривень з обласного бюджету.

Олександра Шилова, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення