У Полтаві здорожчали оренда квартир: скільки коштує винайняти однокімнатну

16 серпня 2021 0
Кожні пів року оренда житла у Полтаві зростає на тридцять відсотків. А найбільший попит на квартири припадає на серпень-вересень, коли до Полтави приїздять студенти. Винайняти однокімнатну квартиру коштує від 4500 до 6000 тисяч гривень.





У Полтаві напередодні нового навчального року квартири в оренду розлітаються як "гарячі пиріжки", відповідно зростає і ціна. Кожні пів року на 30 відсотків, кажуть рієлтори. Полтавець Артем Федорченко поки що мешкає у гуртожитку, бо самостійно винаймати помешкання недешеве задоволення.

"Я поки що не зміг обрати собі квартиру, бо ціни на оренду доволі високі. Я не розумію чому, бо доходи у полтавців невеликі, а ці на оренду житла приблизно як у містах мільйонниках Харкові, Дніпрі", – сказав полтавець Артем Федорченко.

У Полтаві оренда квартир зростає два рази на рік від 15 до 30 відсотків й цінники з часом будуть все далі повзти угору.

"Наприклад, якщо років два назад ще можна було знайти нормальну квартиру за три з половиною тисячі гривень, однокімнатну. Та сама квартира сьогодні буде коштувати як мінімум 4500, хоча там не буде ніяких покращень", – сказала рієлтор Олена Ковальська.

Винайняти однокімнатну квартиру у Полтаві вам обійдеться від 4500 до 6000 тисяч гривень у середньому, але це будуть не розкішні помешкання.

"Я вважаю, що при рівні зарплат навіть у 10 тисяч гривень, а це вважається принципі непоганою зарплатою для Полтави, 6000 гривень за квартиру це доволі велика ціна, особливо якщо ти живеш сам, і тобі треба квартира для проживання для однієї людини", – сказав полтавець Артем Федорченко.

"Є елітне житло, це новобудови з гарним ремонтом, які здаються вперше, або вдруге, то звісно вони можуть встановлювати ціну набагато вищу. А квартири на вторинному ринку з гіршим ремонтом все одно орієнтуються на цю високу ціну і встановлюють свою. І тому постійно відбувається підвищення", – пояснила економістка Юлія Самойлик.

Тож оскільки житла у Полтаві не так багато, як в містах мільйонниках, полтавцям та приїжджим доводиться обирати з того що є. А найбільший попит мають одно та двокімнатні квартири з автономним опаленням.