Мікрорайон Левада провалюється під землю

01 грудня 2021 0
У Полтаві утворилося нове провалля на вулиці Головка. Все через старі каналізаційні мережі.





Мікрорайон Левада провалюється під землю. Полтавка Олена Коротич щодня ходить вулицею Головка, де утворилося нове провалля. Жінка хвилюється, що в новоутворені ями можуть впасти діти.

"Хтось стежкою, а хтось повз ходить. Звичайно, дуже страшно. Не дай Боже, провалиться. Це катастрофа, там і вода може бути під землею і все, що завгодно. Треба швидше все зробити", – зазначила полтавка Олена Коротич.

Провалля утворилося на місці аварійної каналізаційної мережі поруч із дитячої лікарнею.

Щодня тут проходять сотні людей. Однак ями помічають не всі.

"У нашому районі я не бачила, це перший раз. Якби ви сказали, я і не побачила. Не страшно, я під Божим захистом, тому і вам бажаю його", – зазначила полтавка Любов Кас'янівна.

"Якщо дивитися під ноги, то кожна людина помітить", – додала полтавка Юлія.

"Це взагалі незносно. Цей весь бік жахливий, тут смердить, там провалилося. Я живу тут десять років і це постійна історія", – розказала полтавка Марія Федорівна.

"Вони ж не на дорозі, не на проїжджій частині. Вони огороджені нормально", – зауважив Сергій Валерійович.

Саме провалля утворилося через те, що каналізаційний колектор, який збудований із залізобетонних труб, відпрацював свій термін.

"Для забезпечення сталої роботи колекторів та недопущення їх зупинки фахівці нашого підприємства встановлює каналізаційні помпові станції та прокладають напірні каналізаційні мережі в обхід аварійних ділянок", – прокоментувала речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

"Є така юридична можливість на співфінансування, організовувати ремонти необхідних ділянок мережі. Але тут питання в тому, що власник мережі не звертався до нас з пропозицією співфінансувати той чи інший ремонт, на тій чи іншій ділянці колектору", – зазначила голова депутатської комісії з питань ЖКГ Юлія Городчаніна.

Передбачити, де з’явиться нове провалля, складно, говорить експерт.

"Єдине, що ми можемо зробити – це своєчасно проводити випробування і реагувати за фактом. Немає такої система, яка б могла це попередити. Потрібно не забувати вкладати кошти, у те, що під землею. Бо наші політики люблять вкладати кошти у те, що видно, а не те, що потрібно продати на виборах", – зазначив керівник Асоціації професійних управителів нерухомістю України Андрій Нікончук.

А минулого року у листопаді на вулиці 23 вересня стався нещасний випадок. У таке провалля впала комунальниця та загинула.