Полтавські перевізники вимагають підвищити вартість на проїзд до 16 гривень

11 жовтня 2021 0
І знову у Полтаві заговорили про підвищення ціни на проїзд. З такою вимогою полтавські перевізники звернулися до міської ради. Серед аргументів підвищення: зростання ціни на паливо. Цього разу вимагають підвищення до 16 гривень.





Полтавські перевізники вимагають підвищення вартості на проїзд до 16 гривень. Серед причин здорожчання вказують збільшення ціни на паливо. Містяни новини сприйняли негативно.

"Це дуже дорого, немає за що. Я буду ходити пішки", – сказала полтавка Людмила Мошура.

"Дуже багато вони хочуть".

"Щоб я могла сидіти постійно, щоб був вай-фай, і щоб водій був нормальний, а не бидло полтавське. Однаково 16 гривень це дорого. В Києві не такі ціни", – сказала полтавка Алла Куценко.

"Я думаю, що й 8 гривень це вже достатньо. А якщо 16, для Полтави це дорого", – каже полтавець Віталій Бережний.

"Я не готова, будь-яка людина не готова до підняття тарифу на такого рівня. У мене виходить щомісяця гривень 500-600 тільки на транспорт. Це завдяки тому, що я працюю. Якби я не працювала, я б ходила пішки", – розповіла полтавка Тетяна Нєжива.

Водії підтверджують, що паливо здорожчало. Але кажуть, що готові працювати менше ніж за 16 гривень.

"Забагато, але це норма. Виходячи з ситуації, яка складається. Я думаю, що будуть страйкувати. Все ж дорожчає, й газ, пальне, масло, гума. Повністю все дорожчає", – сказав водій Євген Брага.

"Дивлячись як буде далі з паливом. Якщо ж все не буде дорожчати. Але 16 гривень це забагато", – сказав водій Руслан.

Голова Асоціації перевізників підвищення ціни на проїзд аргументує так.

"На сьогодні вартість пального зросла втричі. Ці машини працюють на метані. Сьогодні метан коштує 37 гривень. Тільки з цим пов'язано здорожчання. Я вважаю, що люди будуть розпродувати те, що є. Намагатися розпродувати. Ми сподіваємося, що влада піде нам на зустріч", – повідомив голова Асоціації перевізників Полтавщини Юрій Лупаєнко.

"Якщо брати комунальні підприємства, то у них найбільшу частку займають заробітна плата. Пальне вагому, але не переважну", – повідомив експерт з транспортного планування Дмитро Безпалов.

У міській раді за кілька днів зібралося близько 20 звернень від перевізників з проханням збільшити вартість проїзду. Кожен пише різну ціну: 10, 12,16 гривень.

"Коли ми приймали рішення щодо підвищення до 8 гривень. Тоді звичайно лунали й 10, 12 гривень. Але з тих показників, ми зупинилися на цифрі 8. Зрозуміло, що вона не задовольняє перевізників. Але сьогодні Полтавська міська рада не внесла питання щодо підвищення ціни на проїзд", – повідомив перший заступник міського голови Полтави Валерій Пархоменко.

У міські ради повідомили, що будуть реагувати на звернення й рахувати актуальну вартість проїзду у Полтаві. Але щонайменше на два місяці ціна залишиться такою ж. І буде складати 8 гривень у приватних маршрутках. Принаймні поки що.