Через велику кількість хворих, міські лікарні лікують пацієнтів тільки з важким перебігом COVID-19

03 листопада 2020 0
Полтавщина перебуває в трійці областей, де найбільше відчувається дефіцит місць для госпіталізації хворих на СOVID-19. У полтавських лікарнях, через велику заповненість, тепер лікують тільки тяжкохворих або людей, що мають супутні захворювання.

Третя міська клінічна лікарня. Тепер тут лікують тільки тих хворих, які мають важкий перебіг коронавірусної хвороби або супутні захворювання.

Все через те, що ліжкомісця в медичному закладі заповнені. Лікарня розрахована на 100 осіб, а тут лікуються 103. З них понад 50 відсотків потребують кисневої підтримки.

"Можна сказати, що за місяць роботи ми самостійно відрегулювали цей процес, адже були дні, коли хворих було і 168. Коли в лікарні є легкі хворі або середньої тяжкості, то вони забирають багато часу, і ми менше його можемо приділити важкохворим", – розповів Анатолій Рудич, директор КП "3 міська клінічна лікарня"

Схожа ситуація і в п'ятій міській клінічній лікарні. Туди тимчасово хворих не приймають, все через завантаженість. Загалом на Полтавщині діє 26 опорних лікарень, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус або людям з підозрою. Вони розраховані на 1370 ліжок.

"У лікувально-профілактичних закладах перебувають 576 хворих з пневмонією, за добу нових – 62, а пневмонія, це майже всі показники СOVID-19. У лікувальних закладах на стаціонарному лікуванню перебуває 226 хворих на коронавірус, серед цих хворих на апаратах ШВЛ 24 пацієнти", – розповів заступник директора Департаменту охорони здоров'я Ігор Куделич.

За інформацією МОЗ, Полтавщина перебуває в трійці областей, де найбільше відчувається дефіцит місць для госпіталізації хворих на СOVID-19. Ліжка в лікарнях завантажені на понад 85 відсотків.

Марина Голега, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення