У громадському транспорті Полтави відтепер розраховуються е-квитком: де придбати картку та на яких маршрутах можна зекономити

11 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Оперативна інформація про рейси та переваги е-квитка для полтавців та гостей міста.

Від сьогодні в 11 полтавських маршрутках запрацювали валідатори. Про це повідомили на фейсбук-сторінці спільноти "Полтавська Картка". На сьогодні спробувати оновлену систему оплати можна буде на таких маршрутах: 29 (с. Горбанівка – с. Яківці) – 8 випусків; 22 (Кільцевий) – 2 випуски; 27 (с. Розсошенці – Інститут зв'язку) – 1 випуск.

У них можна буде оплатити поїздку кількома способами: готівкою, безконтактно, а також за допомогою транспортної картки "Гаманець". Щодо останнього варіанту, то вартість поїздки хоч і вийде не набагато дешевшою, але матиме беззаперечні переваги у вигляді права безкоштовної пересадки протягом наступних 35 хвилин на інший транспорт з валідатором.
Оператор системи е-квитка зазначає, що кількість випусків з валідаторами на маршрутах поступово збільшуватиметься. Нагадаємо, що придбати транспортну картку можна у фоє офісного центру за адресою вул. Гоголя, 12. Вартість самої пластикової картки складає 50 грн. А от наскільки поповнювати її кожен буде вирішувати де себе самостійно. Встановлене лише максимальне обмеження балансу у вигляді п'яти тисяч гривень Також відомо, що транспортна картка активується у моменту продажу та є активною рік від останнього поповнення. А загальний термін дії картки 5 років від дати продажу незалежно від дати та кількості поповнень.
Щодо до економічних переваг то з огляду на транспортну ситуацію в місті та вимушений демпінг вартості проїзду у маршрутках ТОВ "Фарго Сістемс" й досі веде перемовини з перевізниками щодо розміру знижки.