У маршрутках Полтави капає зі стелі, а двері тримаються на скотчі

24 травня 2021 0
Полтавці скаржаться на сервіс у маршрутках і вважають, що підвищення тарифів є невиправданим. А перевізники говорять, що підвищення потрібне, адже ціна на бензин також вже зросла.


Дірки на сидіннях, скотч на дверях та вода, яка крапає просто зі стелі. Такий вигляд мають деякі полтавські маршрутки. Пасажири скаржаться, що сервіс і так жахливий, а ще й вартість проїзду планують підняти до восьми гривень.

"Дуже незадоволена якістю транспорту, який обслуговує населення. Завжди це шумно, брудно, неввічливо з боку водіїв. Власники цих маршрутів зазнали втрат під час карантину, але це ж не нашим коштом має бути компенсовано", – сказала пасажирка.

"Ці маршрутки потрібно вже давно в металолом здати", – зауважив пасажир Олександр Шевчук.

"Краще нехай тролейбуси їздять наші, ніж такі маршрутки", – зазначив пасажир Роман.

"Сидіння не завжди відповідають вимогам. Двері можуть на ходу відкритися, дах протікає. Я вважаю, що для Полтави п’яти гривень – це достатньо", – розповіла пасажирка Олена Солоха.

Самі ж водії говорять, що ремонт робити планують. Однак лише тоді, коли будуть на це кошти.

"Як гроші будуть, так і ремонти зробимо. Зовнішній вигляд зробити, всі недоліки, які є прибирати за мірою надходження", – зауважив водій Олександр.

"Річ у тому, що вони ж планують і за ремонт платити, а платити – не оплачують. Ці всі питання до господарів. Але мені здається, буде як у Дніпрі. Покидають ці автобуси та будуть вони стояти", – сказав водій Віктор Біленко.

Перевізники говорять, що підвищення ціни необхідне, адже ціна на паливо та мінімальна зарплата також збільшилася.

"Оті маршрутки, про які іде мова, які там знімаються, в Інтернеті викладають люди. Це все є нелегальні перевізники. У нас є такі перевізники, вони не мають документів, а їздять на свій власний розсуд", – розповів голова асоціації перевізників Полтавщини Юрій Лупаєнко.

А у транспортному відділі Полтавської міської ради повідомили, що всіх перевізників на дотримання належних умов вони контролюють. Однак від цього умови не покращуються.

"Звісно, що будемо контролювати. І диспетчерська, і мешканці. Всі будуть контролювати. Є робоча група з області. Вона і зараз працює, щодня перевіряють транспортні засоби, перевізників. Перевізники посилаючись на те, що тариф не відповідає розрахунково, вони не мають можливості економічно все це забезпечити", – розказав головний спеціаліст транспортного відділу Юрій Хоменко.

А підвищення тарифів за проїзд у Полтаві планується не раніше 20 червня. Пропоновану вартість у шість та вісім гривень має ще затвердити виконком.