Полтавський відділ ДБР завершив розслідування справи посадовиці-колаборантки

13 червня 2023 0
Полтавський відділ Державного Бюро Розслідувань завершив досудове розслідування щодо колишньої працівниці правоохоронного органу, яка співпрацювала з окупантами.

Працівники полтавського відділу Державного Бюро Розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишньої працівниці правоохоронного органу з Куп’янського району, яка стрімко будувала кар’єру в каральному органі загарбників під час окупації регіону. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

ДБР встановили, що після захоплення селища Шевченкове Куп’янського району жінка підписала так званий трудовий договір з окупантами, після чого почала працювати інспектором по роботі з особовим складом у «народній міліції».

За деякий час жінка «пішла на підвищення» та отримала посаду «старшого оперуповноваженого групи карного розшуку окупаційного «пункту міліції». За свою роботу вона отримувала заробітну плату в рублях.

Під час звільнення регіону фігурантка втекла разом з іншими зрадниками та колаборантами. Її заочно судитимуть за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.