Екологічний транспорт: поїздки з турботою про довкілля

26 жовтня 2022 0
Мешканці Полтави дбають про навколишнє середовище регіону, тому все більше людей переходить на екологічний транспорт.

Мешканці Полтави дбають про навколишнє середовище регіону, тому все більше людей переходить на екологічний транспорт. Такі засоби пересування не викидають в атмосферу шкідливі гази, на відміну від автобусів, автомобілів, що працюють на дизелі, бензині, іншому токсичному паливі. Розглянемо найпопулярніші види екологічного транспорту.

Велосипеди та самокати: особливості

Самокати поділяються та електричні та механічні. Перші — класний варіант для прогулянок, поїздок у магазин, на роботу або до школи. Вони працюють на основі акумулятора, який потрібно заряджати. При катанні на механічних моделях треба відштовхуватись від землі. Самокати обирають діти, підлітки, дорослі та навіть люди похилого віку. Це не лише екологічний транспорт, але і засіб пересування, що дарує приємні емоції.

За допомогою велосипеда можна швидко дістатися пункту призначення та покращити стан м'язів. Під час катання водій тримає поставу, напружуються мускули ніг. Якщо хочете придбати такий екологічний транспорт, враховуйте, що ціни на велосипеди залежать від їх типу. Найдорожчими вважаються гірські, адже у них декілька швидкісних режимів, крута амортизація та висока прохідність. Бюджетні варіанти — це міські, вони підійдуть для щоденних прогулянок та поїздок на роботу, до школи та ін.

Електромобілі: переваги такого транспорту

Зовні вони майже не відрізняються від звичайних, єдина відмінність — відсутність труби для вихлопних газів. Такі машини працюють на основі електричних двигунів. Переваги екологічних авто:

  • високий ККД;
  • економічність;
  • підвищений рівень безпеки;
  • мінімальний шум під час роботи.

Вартість заправки електрокара дешевша, ніж звичайного авто. При зниженні швидкості засіб самостійно підзаряджає акумулятор. Центр ваги транспорту зміщений униз, тому при аварії він не перевертається. Недолік електромобіля — висока ціна. Такі машини коштують дорожче, ніж бензинові аналоги.

Гіроскутери та моноколеса: для справжніх екстремалів

Для пересування засобами необхідно вміти тримати рівновагу. Переваги такого транспорту:

  • мобільність;
  • невеликі габарити;
  • можливість розвивати високу швидкість;
  • «тренажер» вестибулярного апарату;
  • відносно невисока вартість.

Гіроскутери та моноколеса популярні для прогулянок містом, катань наввипередки, професіонали вміють виконувати неймовірні трюки на таких транспортних засобах. Якщо любите екстрім, можна подивитися такі моделі для повсякденних поїздок.

Екологічний транспорт — це можливість швидко доїхати до точки призначення, не нашкодивши довкіллю. Придбати засоби пересування можна у магазинах техніки, наприклад, у каталозі Allo.ua широкий вибір велосипедів, гіроскутерів і інших конструкцій. Можна відсортувати продукцію для швидкого пошуку. Обираючи екологічний транспорт, ви захищаєте природу!