Аварійний міст біля Південного вокзалу незабаром може перекоситися

30 червня 2021 0
Аварійний міст біля Південного вокзалу так і не почали ремонтувати. Минулого року з міського бюджету на проєкт реставрації депутати спрямували 800 тисяч гривень, але на тому справа й зупинилася.

Міст, який сполучає центральну частину Полтави з Південним вокзалом, незабаром може перекоситися. Конструкція кілька років стоїть в аварійному стані Вода підмиває пісок під опорами, на тинькуванні видно тріщини, а на землі лежать шматки каміння.

"Там вимивається ґрунт з під основи, які розташовані під опорами цього мосту. Було обмежено рух залізничного транспорту через міст, щоб запобігти нерівномірним осіданням цього мосту. Раптових руйнувань невдовзі не буде, але можуть бути якісь великі деформації, тобто перекоси", – прокоментував Володимир Семко, доктор технічних наук.

Тут щодня проїжджають сотні легкових автомобілів, а поряд з ними й більш габаритні.

На мосту є обмеження щодо швидкості руху: 40 кілометрів на годину та заборонено їздити автівоками вагою більше ніж 40 тонн.

Споруду побудували на початку 50-х років минулого століття. Два роки тому водолази виявили, що опори мосту нестійкі. За ці роки його так і не почали ремонтувати й зараз у міському бюджеті коштів на реконструкцію також немає.

"На сьогодні у нас є проєктна документація, зроблено обстеження мосту. Так дійсно, по ньому є питання, він не в критичному аварійному стані, але потребує ремонту. Ми зараз ведемо перемовини з обласною радою та іншими інвесторами стосовно залучення коштів для ремонту", – прокоментував Валерій Пархоменко, перший заступник міського голови Полтави.

За попередніми підрахунками на ремонт аварійного мосту через Ворсклу потрібно близько 100 мільйонів гривень.