Під Полтавою працівники водоканалу знайшли людські кістки

20 вересня 2021 0
У селі Супрунівка, що під Полтавою працівники водоканалу під час проведення ремонтних робіт виявили людські кістки. Наразі рештки відправили на експертизу.




Людський череп та кістки – таку знахідку під час ремонтних робіт виявили працівники водоканалу у селі Супрунівка. Земельні роботи проводили на центральній вулиці міста, через витік водопроводу. Наразі місце виявлення кісток вже закопали.

"Оскільки водопровідні комунікації знаходяться під землею такі роботи передбачають розкопування ґрунту. А під час роботи виявили людські кістки. Попри такі обставини працівники оперативно ліквідували витік", – повідомила речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

Працівники відразу на місце викликали правоохоронців. Наразі поліціянти проводять досудове розслідування й інкримінують справу, як умисне вбивство.

"На місце події виїхали слідчо-оперативна група поліції. Наразі призначені відповідні судово-медичні експертизи та триває досудове розслідування", – розповів пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

А ось місцеві жителі вважають, що знайдені рештки людей лежать в землі ще з часів Другої світової війни. А на місці селища було кладовище.

"Садочок побудований на кладовищі й там пів двора. Це все було кладовище, десь ще з 50-х, 40-х років воно було", – сказав місцевий житель Іван Бондаренко.

"Коли ці будинки будували та ті навіть, що далі, то там викопували кістки та черепи. А вже як я приїхала, то кладовища вже не було і була посіяна кукурудза", – розповіла місцева жителька Лідія Іванівна.

"Були горбики і говорили, що там були поховання. Ще тоді, коли були війни", – відповіла місцева жителька Віра Олексіївна.

Однак, достеменно поки не відоме походження людських кісток у цій місцевості. Справою займаються слідчі.