Сертифікат чи квіти: що подарувати на День святого Валентина

12 лютого 2021 0
14 лютого полтавці планують витратитися на подарунки своїм половинкам. Спеціалісти рекомендують обирати сертифікат та додавати підписану листівку. А ціни на квіти у порівнянні з минулим роком зросли до 50 відсотків.

14 лютого у світі відзначають День Святого Валентина. Цей день зазвичай проводять зі своєю другою половинкою та обмінюються подарунками. Полтавці їх вже обирають.

"По годинники йду".

"Щось таке особисте".

"Отримати, напевно, взаємну любов і тепло поруч. А подарувати навіть не знаю. Не замислювалася над цим, тому що другої половинки немає".

"Я ще думаю" 

У магазинах вже є спеціальні пропозиції до Дня закоханих.

"Для чоловіків у нас окремо приємні пропозиції діють і подарунки: гелі для гоління, дезодоранти, засоби для миття волосся та тіла. Можемо під будь-який бюджет підібрати подарунок. Це може бути, як набір по спеціальній ціні за 200 гривень. Так і великий вибір тканинних масок. Можна зробити букет з масок, буде дуже лаконічно і красиво", – розповіла консультант магазину Оксана Крючкова.

А особлива увага надається квітам.

Ось, наприклад, такий букетик квітів коштує 2500 гривень, адже тут використані одні з найдорожчих квітів – ранункулюс. А ось такий букетик коштує 600 гривень, він виготовлений з гіппеаструму. 

У порівнянні з минулим роком ціни на квіти зросли.

"Ціни в середньому зросли на 30-50 відсотків. Ще нас радують тим, що українська митниця збирається підвищувати мито на зрізану квітку. І, можливо, ціни залишаться надалі такими. Зараз виросла, нас підготували. І очікуємо на підвищення цін вже після 8-го березня", – розказала власниця квіткового салону Ольга Кисла. 

Найкраще дарувати подарунок, про який мріяла людина. 

"Найкраще – це сертифікат на навчання, на косметичні засоби, на якісь речі, про які людина мріяла або які є для неї необхідні. Етикет подарунків передбачає наявність листівок. Я вважаю, що це не старомодно, а навпаки, дуже мила традиція підписувати свої подарунки", – сказала фахівець із соціальних комунікацій Вероніка Чекалюк. 

А от РАЦС у Полтаві 14 лютого працюватиме довше, з 8 до 20 години.

Ірина Яременко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення