Двох бійців з Полтавщини нагородили орденами "За мужність"

21 червня 2023 0
Орденами "За мужність" посмертно нагородили Євгенія Кулика та Едуарда Мирошниченка, які загинули на Донеччині.

Євгенія Кулика із Зіньківської громади посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Про це повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Євгеній "Лис" Кулик до повномасштабного вторгення три з половиною роки служив у Французькому іноземному легіоні. У серпні 2022 року повернувся до України та вступив до лав підрозділу "Центурія".


Загинув Євгеній 12 січня на Бахмутському напрямку внаслідок поранень від уламків ворожого снаряду.

Едуарда Мирошниченка з Горішніх Плавнів нагородили посмертно орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Про це повідомили в Горішньоплавнівській міській раді.

Едуард народився 31 жовтня 1995 року у місті Комсомольську. Закінчив дев’ять класів загальноосвітньої школи в Григоро-Бригадирівці. Із 2011 до 2014 року навчався у Дніпродзержинському коледжі фізичного виховання за спеціальністю "Фізична культура і спорт".

У 2015-2017 роках Едуард проходив строкову військову службу в Національній гвардії України. У 2016-2018 роках захищав незалежність і територіальну цілісність України на Сході.

До початку повномасштабного вторгнення сержант працював у Польщі та Чехії, після 24 лютого повернувся та і знову став на захист Батьківщини.


Едуард загинув поблизу села Велика Новосілка Донецької області.