Попри охорону в колишній кінотеатр Котляревського проник невідомий та влаштував підпал

27 липня 2021 0
У будівлі колишнього кінотеатру Котляревського проник невідомий та розвів, там багаття. На території цілодобово працюють охоронці, але зловмисника вони помітили не відразу. На 10 місяців охорона будівлі обходиться місту у понад 630 тисяч гривень.







Будівлю колишнього кінотеатру Котляревського знову окутав дим. Невідомий потрапив всередину пам'ятки архітектури та розвів багаття. Поліцію та рятувальників на місце викликали охоронці. Однак, як чоловік потрапив в будівлю відразу не зрозуміли.

"Один працівник знаходиться в патрульному приміщенні, другий виходить на патрулювання. Периметр досить великий, він міг знаходитись з боку зупинки громадського транспорту, а хлопчина міг проникнути через інше місце. Він заліз через якусь шпарину", – розповів заступник директора охоронної компанії Вячеслав Заливчий.

На наступний день після інциденту охоронців на місці не побільшало. На зміні щоденно працює дві людини. Основна їх задача спостерігати за цілісністю пломб на дверях будівлі та щогодини доповідати про стан оперативних обставин, але є час й для інших справ. 

"Будівля під арештом, тому перевіряємо пломби та недопущення в середину сторонніх осіб. Режим роботи цілодобовий, змінюємось цілодобово, по двоє обходимо", – сказав охоронець Ігор.

Після приїзду поліції на місце зловмисника відразу затримали. 24-річний житель Кіровоградської області свою провину вже визнав. За правопорушення йому доведеться сплатити штраф у розмірі від 51 до 119 гривень.

"Він сам казав, що він дигер, тобто його цікавлять якісь підвали, приміщення, закинуті будівлі. Можливо кінотеатр його зацікавив саме як об’єкт, який зараз знаходиться у такому стані. Його проникнення на цю територію є порушенням і тому були підстави до складення протоколу про адміністративні правопорушення", – розповіла речниця національної поліції Полтавщини Поліна Ларіна.

Охорона будівлі колишнього кінотеатру Котляревського на 10 місяців місту коштує понад 630 тисяч гривень.

"У березні цього року міською радою було укладено договір на охорону Будинку Дворянського зібрання з приватним підприємцем переможцем тендеру. Після закінчення консерваційних робіт будівля буде передана на баланс області для подальшої реставрації будинку дворянського зібрання", – повідомив керівник управління капітального будівництва Максим Медведєв.

Вперше загоряння в Будинку Дворянського зібрання сталося 9 грудня минулого року. Пожежу гасили 9 годин, а в самому приміщені знайшли загиблу людину, яка можливо й скоїла підпал.