Лише ургентне лікування, у полтавських поліклініках поки не працюють відділення реабілітації

02 листопада 2020 0
На гарячу лінію PTV звернулися полтавці. Вони повідомили, що у поліклініках не працюють відділи реабілітації. Це значить, що відтепер послуги з лікувального масажу, ЛФК тощо наразі недоступні. У чому причина -- зʼясовувала репортерка PTV Дарина Литвак.


Третя міська поліклініка. На першому поверсі та біля реєстратури є пацієнти, але деякі відділення пустують. У відділі реабілітації не працюють майже всі кабінети: ЛФК, масажу та інгаляторій зачинені. Такі відділи протягом дня можуть відвідувати близько від 60 до 80 пацієнтів. Але через те, що Полтава у "червоній" карантинній зоні, послуги з реабілітації поки не надають.

"За різних хронічних станів лікар-фізіотерапевт призначає необхідні процедури. У захворювання немає віку. Може бути потреба і в молодому віці. Це неправда, що тільки пенсіонери ходять на фізіотерапевтичне лікування", – розповіла завідувач комунального закладу "4 міська клінічна лікарня Полтавської міської ради Ірина Погорєлова.

Така ситуація у всіх закладах міста.  "Полтава зараз у "червоній" зоні, від 22 жовтня у нас зупинена робота реабілітаційних відділень. Лікарі зараз на простої. Що це означає? Молодший та середній медичний персонал та лікарі з цього відділення не працюють, але отримують 70 відсотки своєї заробітної плати", – розказала директор комунального закладу "4 міська клінічна лікарня Полтавської міської ради Лілія Погребняк. Не працюють відділення реабілітації й в "помаранчевій" зоні. Коли вони знову можуть стати доступними для пацієнтів – невідомо. Для цього буде виданий окремий наказ.


Дарина Литвак, Максим Страшко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення