Володимир Путін визнав самопроголошені "ДНР" і "ЛНР"

21 лютого 2022 0
Олена Кулага
Президент Російської Федерації підписав указ про визнання ОРДО й ОРЛО незалежними державами.

21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав правосуб'єктність самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" та підписав відповідний указ. 

Про визнання самопроголошених республік Путін повідомив у екстреному відеозверненні до громадян Росії. Протягом промови, він вчергове згадав, що сучасна Україна цілком створена Росією, коштом відторгнення частини її історичних територій.  

Президент РФ згадував майдан, називаючи його державним переворотом, стверджуючи, що події 2014 року фінансувалися з-за кордону та пригрозив українцям "справжньою декомунізацією".

Розповів про занепад важкої промисловості України, після виходу з СРСР. Говорив про утиски російськомовного населення країни та утиски церкви. Згадав у своїй промові й Полтаву, а саме демонтаж пам'ятника Олександру Суворову. Коментуючи нинішню ситуацію в Україні, Путін назвав її вкрай негативною у всіх сферах життя.  

Очільник РФ, звинуватив Україну в загостренні ситуації на Донбасі, висунув вимогу негайно припинити бойові дії після чого оголосив незалежність самопроголошених республік.

фото: сайт президента РФ