Ще дві громади на Полтавщині відмовилися встановлювати новорічні ялинки

06 грудня 2023 0
Дарина Омелич
У Миргородській та Лубенській громадах не будуть встановлювати штучні новорічні ялинки.

У місті Миргород встановлювати штучну новорічну ялинку не планують. Про це Суспільному розповів міський голова Сергій Соломаха. Проте, остаточного рішення щодо цього ще у територіальній громаді не ухвалювали.

"По настрою людей я бачу, що ми не будемо встановлювати ялинку. Я бачив на деяких ресурсах місцевих, що створюють обговорення цього питання. Щоб люди масово висловлювали бажання встановити ялинку, такого не має. А бажання, аби її не ставили, - є. Тому поки не плануємо, ще й у цілях безпеки. Минулого року ми ялинку також не ставили", - розповів голова Миргородської громади Сергій Соломаха.

Миргородська ялинка, 2018 рік. Фото: Миргородська міська рада


Миргородська громада має штучну ялинку для встановлення, її придбали ще у 2018 році. Її висота – вісім метрів. Цей проєкт реалізували за програмою "Громадський бюджет". Тоді на це спрямували близько 200 тисяч гривень з бюджету Миргородської громади.

У Лубнах 5 грудня прикрасили живу ялинку, яка росте на проспекті Володимирському. Про це розповіла Суспільному заступниця міського голови Ірина Харченко.


Новорічна ялинка в Лубнах. Фото: Мозамбік Медіа

"Жодної копійки на неї з бюджету ми не витратили. Біля неї ми поставили старі куби, минулорічні іграшки. Гірлянди не буде, підсвічуватися вона не буде. У нас у парку було достатньо красунь, щоб прикрасити. Вона скромно прикрашена своїми силами, і зроблено це тільки для дітей. Чи буде відкриття якесь, ми ще не вирішили", - розповіла заступниця міського голови Ірина Харченко.

Нагадаємо, що у Новосанжарській громаді не будуть встановлювати ялинку до новорічних свят. Загалом, більшість громад Полтавської області планують встановлювати новорічні ялинки за кошти меценатів.