Межі забудови біля Прирічкового парку планують розширити

25 червня 2021 0
Полтавська міська рада оприлюднила проєкт забудови території біля Прирічкового парку. Будувати планують й за межами паркану. Там облаштують набережну, але таке будівництво місцевих жителів не влаштовує.


У Полтаві оприлюднили проєкт забудови території біля Прирічкового парку. Поки, що тут стоїть лише паркан, але забудовники вже продумали концепцію благоустрою території.

На цій території планують звести три 16-поверхівки, зробити автостоянку, спортивні майданчики, кафе, а також облаштувати набережну на 300 метрів.

Компанія забудовників вже презентувала проєкт плану території.

"Є територія, та, що огороджена парканом – вона знаходиться в нашому користуванні. Але є частина території, яка також знаходиться у нашому користуванні, але вона не огороджена парканом. Це територія до річки. Там зроблять благоустрій території, як ми і обіцяли – зробимо зони відпочинку, доріжки, освітлення", – сказала представниця компанії забудовника Ганна Фоміна.

Полтавцям такий варіант не підходить, адже вони проти будь-якої забудови.

"І паркомісця, і колекторна мережа у жахливому стані, спочатку її потрібно довести до ладу і відремонтувати. Щоб тут не був після цих трьох будинків проривав фонтану і провалля", – прокоментувала місцева жителька Марина Гіль.

"Якщо ми не дочекаємось тут якоїсь ідеально оформленої ділянки, то нехай вона буде такою, якою її створила природа і нам буде цього достатньо", – повідомила місцева жителька Надія Міндабаєва.
"Ці висотки будуть обнесені бетоном, асфальтування і воно ніяк не гармонує із тією зеленою зоною", – зазначила місцева жителька Яна Куликовська.

"Річ у тому, що прибережну зону Полтави багатоповерхівки спотворять назавжди й це вже буде незворотно", – ствердив місцевий житель Вадим Дудник.

"Останнім часом, навантаження саме нашого мікрорайону дуже сильне. Будинки будуються, але інші інфраструктури – ні", – сказала місцева жителька Єлизавета Яблуновська.

А ось думки депутатів з приводу забудови території різняться.

"У нас зараз, грубо кажучи, легалізована забудова і ми можемо тільки мріяти про те, що дійсно виконається обіцянки багатьох людей, які говорили про те, що вони будуть працювати", – сказала депутатка міської ради Катерина Бабіч.

"Це дійсно територія – зона рекреаційного призначення. Там мають люди ходити, відпочивати, там мають бути парк й набережна", – зазначив депутат міської ради Юрій Бражник.

"Я все ж таки стою на стороні громади і якщо громада, мешканці Левади й Подолу проти цієї забудови, власне я поділяю цю думку", – сказала депутатка міської ради Юлія Городчаніна.

"Моя позиція – будувати потрібно, але потрібно на етапі, перед тим, як давати дозвіл, мати комплексне бачення та погодження від громади. Потрібне комплексне бачення міської влади розв'язання інфраструктурних проблем", – розповів депутат міської ради Едуард Волков.

"Я не вважаю, що відбувається щось кримінальне, тобто все йде згідно з унормованими процесами. Прирічковий включений у програму реконструкції й капітального ремонту парків та скверів", – 

сказала депутатка міської ради Оксана Деркач.

Вже 6 липня компанія забудовника планує провести презентацію та громадські слухання, щодо проєкту детального плану території. Після цього виконавчий комітет зможе затвердити результати, а забудовник зможе отримати право на будівництво.