У Полтаві на парковках залишають старі автівки з рекламою

23 грудня 2020 0
У різних районах Полтави довгий час стоять автівки з рекламою, у більшості з них спущені колеса. Якщо розташування автівки не порушує правила дорожнього руху, й стосовно розміщення немає скарг – це означає, що машина стоїть там законно.


У різних районах Полтави на стоянках та у дворах стоять автівки з рекламою. Більшість з таких машин зі спущеними колесами. Дві автівки стоять поблизу зупинки "Університет".

"Тут вона закриває видимість, закриває нормальний заїзд, забирає місце на стоянці та завантажує місто. З точки зору водія, вона тут заважає, треба, щоб її забрали. Дуже багато у місті, у центрі, на околицях, дуже часто просто їх кидають і все", – розповів водій Владислав Прушковський.

"Мені заважають, коли немає місця де припаркуватися. Якщо є місце для стоянки, я взагалі не звертаю увагу на те, які машини там стоять", – сказала водійка Світлана Астахова.

"У двір не заїдеш, всюди все заставлено у дворах. Все зайняте, не заїде ні швидка, ні таксі. На Огнівці, у мікрорайонах багато, на Леваді", – сказав водій Олександр Хіщенко.

Таких машин у місті чимало. Розташовуються вони й на вулиці Панянки, та на проспекті Миру. Власник одного з автомобілів ситуацію прокоментував так.

"Якщо автомобіль стоїть не за правилами дорожнього руху, якщо нам скажуть, що є якісь недоліки, то звісно автомобіль переставлять згідно з правилами дорожнього руху. Як і будь-який водій, адекватно реагуємо на будь-які зауваження, якщо вони порушують правила дорожнього руху. Якщо ви на своєму власному автомобілі розмістите що завгодно ви за це повинні платити?" – розповів власник автівки з рекламою Сергій.

Автівки, що стоять на одному місці тривалий час, закон не порушують, розповів юрист.

"Перше, це те, чи не порушують вони правила дорожнього руху. Друге, настільки вони можуть віднестися до рекламного засобу. Якщо це так, то міська рада, як уповноважений орган щодо розміщення малих архітектурних форм у тому числі й рекламних повинні вживати заходи", – сказав юрист Тарас Захаров.

"КП "Полтавасервіс" як уповноважений орган не може приймати документи на рекламу, що розміщена на авто. Якщо він правил ПДР не порушує, ми не вправі вимагати від них отримання дозволів, погоджень та інших документів щодо розміщення реклами на авто", – прокоментував генеральний директор КП "Полтавасервіс" Дмитро Бурмака.

Тож, якщо залишені автівки не порушують правил дорожнього руху, не припарковані у неправильному місті, не заважають дорожньому руху і ніхто не звертається із заявою, що ці автівки порушують їх права, то вони можуть тривалий час стояти на одному місці.

Тамара Мордик, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення