Пішов з життя видатний лікар-стоматолог, професор УМСА

24 березня 2021 0
Ольга Семенко
На 80 році життя помер видатний вчений, лікар Олег Рибалов.

23 березня пішов з життя Рибалов Олег Васильович – видатний вчений, талановитий лікар, один із фундаторів хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії України, всесвітньо визнаний видатний науковець, професор, доктор медичних наук, академік Української академії наук, професор кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії з пластичною та реконструктивною хірургією голови та шиї Української медичної стоматологічної академії. Про це повідомила пресслужба навчального закладу. Лікар помер на 80 році життя.

Олег Рибалов закінчив стоматологічний факультет Ставропольського медичного інституту.

У листопаді 1970 року його обрали на посаду асистента кафедри хірургічної стоматології Полтавського медичного стоматологічного інституту.

1971 року захистив кандидатську дисертацію за темою "Клініка, діагностика та лікування первинних хронічних паротитів".

1987 року – захистив докторську дисертацію "Клініка, діагностика, профілактика та лікування гострих та хронічних захворювань слинних залоз у дітей".

З 1999 до 2007 року очолював спеціалізовану раду для захисту докторських та кандидатських дисертацій за фахом "Стоматологія".

Його доробок складають понад 450 публікацій, у тому числі 6 підручників, 30 навчальних посібників, 6 навчальних програм зі стоматології, 7 патентів, 7 інформаційних листів, 18 раціоналізаторських пропозицій тощо.

Олег Рибалов врятував життя та здоров’я багатьох тисяч пацієнтів. Він до останнього надавав медичну допомогу хворим, готував молодих вчених, формував їх світогляд, брав постійну участь у розвитку хірургічної стоматології в Україні, мав активну життєву позицію.