ДТП на Полтавщині: водія засудили до умовного терміну

07 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
У травні на автодорозі Полтава – Олександрія ВАЗ, обганяючи автомобіль, з’їхав у кювет. Тоді травм зазнав пасажир ВАЗу. Водієві цієї ж автівки за скоєння ДТП призначили умовний термін.

Рік іспитового строку без позбавлення права керувати транспортними засобами призначив Козельщинський районний суд чоловікові, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Так, у вироку йдеться, що 6 травня 2021 близько 10:30 на автодорозі Полтава – Кременчук – Олександрія неподалік села Миргородщина водій автомобіля ВАЗ-21099, обганяючи транспортний засіб, не переконався в безпеці маневру, чим створив небезпеку для свого руху. Аби уникнути зіткнення із зустрічним автомобілем, він змінив напрямок руху, виїхав за межі проїзної частини та перекинувся.

У результаті аварії, 59-річний пасажир ВАЗ-21099 отримав тілесні ушкодження.

Згідно з реєстром, органи досудового слідства кваліфікували дії обвинуваченого за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, оскільки той вчинив необережні дії, які виразилися у порушенні правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом та спричиненні потерпілому тяжких тілесних ушкоджень.

28 серпня 2021 року у кримінальному провадженні за згодою потерпілого обвинувачений та прокурор уклали угоду про визнання винуватості.

Таким чином, водієві ВАЗ 21099 призначили узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк три роки шість місяців без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Також чоловік на користь держави має сплатити 2 059 грн процесуальних витрат за проведення експертизи.

Крім цього, з нього мають стягнути:

- 38 966 грн витрат на користь комунального некомерційного підприємства "Лікарня інтенсивного лікування І рівня м. Горішні Плавні" на стаціонарне лікування потерпілого від злочину;

- 33 315 грн витрат на користь комунального некомерційного підприємства "Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М. В. Скліфосовського" Полтавської обласної ради" на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області