У центрі міста розритий колектор огородили трубами та дощечками

09 червня 2021 0
На вулиці Пилипа Орлика розрили дорогу для того аби відремонтувати колектор. Однак для безпеки поставили огорожі з дерев'яних дощечок та пластмаси, що не відповідає державно-будівельним нормам.

Дерев’яні дощечки, труби та пластмаса – такий вигляд має огорожа перед виритими ямами на вулиці Пилипа Орлика.

Хоча за державно-будівельними нормами тут мають стояти блоки, огороджені сіткою.

"Їх треба замінити на більш міцні. На ділянках робіт, які передбачають небезпечні зони, наприклад, провалля чи розкопки, такі місця мають облаштовуватися стримувальними буферами, бар'єрними огородженнями, які стримують у разі випадкового наїзду чи потрапляння в цю зону", – сказав інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП Полтавської області Іван Лаврусенко.

Полтавці скаржаться, що такі огорожі є небезпечними для пересування.

"Там є проміжки такі, що і діти там можуть потрапити, дивіться. І, взагалі потрібно закінчувати всю цю роботу набагато раніше, за кордоном вночі перекопують, роблять, а вранці вже їздить транспорт", – сказала полтавка Надія Жаркова.

"На вигляд небезпечно. Якщо йти ввечері, якщо будуть гратися діти", – зауважив полтавець Борис Задворний.

Схожа ж ситуація і за 20 метрів від цього місця, однак яма тут менша.

"Діти бігають та можуть заступити. Можуть впасти в яму. Я вважаю, що це не дуже безпечно для дітей, особливо. Є ще багато людей, які не бачать. Можуть також не побачити яму", – розповіла полтавка Софія Ткаченко.

Такі огорожі поставили тут близько тижня тому, говорять робітники.

"Ми щось робили, щось нам привозили. Машина привезла ми поставили. "Полтававодоканал" цим всім керує. Що нам привезли, те ми й поставили", – зазначив робітник Володимир.

У "Полтававодоканалі" говорять, що на місці проводять ремонт колектору. А за огородження відповідають не вони.

"Обов’язки щодо організації робочого процесу на об’єкті та безпечність умов виконання робіт покладено на підрядника", – розповіла речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

Контролює дотримання вимог інспекція з контрою за благоустроєм.

"Вчора інспекція помітила, що огорожа не відповідає жодним нормам і загрожує життю та здоров'ю людей. Сьогодні зранку відбулася зустріч з керівництвом "Полтававодоканалу". Надали припис. Після обіду огорожа стала уже більш-менш відповідати нормам", – розповів заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Самі ж ремонтні роботи планують завершити до кінця цього року.