Чемпіонка України з веслування не може потрапити на Олімпійські ігри через неправильні результати

26 травня 2021 0
Вже місяць полтавська байдарочниця оскаржує результати змагань на Олімпійські ігри. Дівчина посіла шосте місце та не потрапила в основний склад. Однак вважає, що судді зафіксували неправильний результат і вона мала бути п’ятою.


Полтавська байдарочниця Діана Танько не може оскаржити результати відбіркових змагань на Олімпійські ігри у Токіо. Дівчина вважає, що судді неправильно зарахували результат запливу.


"У відповідь Міністерство вказано про те, що Танько Діана не надала доказів. Який ще потрібен доказ, якщо є відео? І Федерація говорить про те, що вони не можуть надати відео, у них немає технічної можливості. Вибачте, але це смішно і цинічно виглядає", – зауважив адвокат спортсменки Юрій Юрченко.
Сама спортсменка говорить, що до змагань однаково готується. Дівчина посіла шосте місце та не потрапила в основний склад. Однак вважає, що судді зафіксували неправильний результат і вона мала бути п’ятою.

"На даному етапі ГСК повинно було засідати один-два дні після мого звернення і скарг, то пройшов місяць і жодних здвигів немає. Всі тягнуть час різними способами. Так само як і Міністерство. Просто тягнуть час, пишуть листи те, що їм потрібно більше часу на розглядання матеріалу", – розповіла спортсменка Діана Танько.

А у Федерації каное говорять, що оскарження спортсменка подала не одразу після змагань, а через 12 днів. І всі відповіді на запити вони надають вчасно.

"Запасною вона їде. Всі відповіді ми надали, все, що вони просили. Вони навіть більше, ніж потрібно просили. Все, що треба було, ми надали. Все по термінах було дотримано. Хіба мало, хто, що може написати, скаргу писати. І що тепер, на кожну реагувати та збирати, розслідування робити", – сказав президент Федерації каное Сергій Чернишов.

А самі Олімпійські ігри відбудуться вже у серпні. Для того, аби Діана потрапила на змагання оскаржити рішення мають вже найближчим часом. А сьогодні спортсменка стала чемпіонкою України 2021 з веслування.