Свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені – уже в "Дії"

11 вересня 2024 0
Яніна Климань
У "Дії" вже працює Шлюб онлайн, а щоб ви користувалися послугою на повну, додали свідоцтво про шлюб.

Свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені з’являться в застосунку "Дія" автоматично. Свідоцтва знадобляться, коли влаштовуєтеся на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, оформлюєте пільги, аліменти чи отримуєте допомогу. 

Окрім цього, у "Дію" автоматично за податковим номером підтягнеться свідоцтво про народження дитини. Не потрібно буде вводити вручну серію та номер документа. Це розв’яже проблему, коли, наприклад, мама змінює прізвище і свідоцтво дитини через це не підтягується.

Також підтягнуть свідоцтва про народження вже повнолітніх дітей, а ще свідоцтва для батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище. 

Зверніть увагу, свідоцтва підтягуються автоматично, якщо в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про податковий номер.  

Переконайтеся, що користуєтесь оновленою версією застосунку, – і свідоцтва будуть завжди під рукою. Нагадаємо, що в застосунку вже доступний Шлюб онлайн. Весь процес реєстрації шлюбу проходить у смартфоні – від подання заяви до одруження.