На місці "Книжкового ринку" тато депутата міської ради збудує торговельно-офісний центр

02 червня 2021 0
Тиждень тому підприємцям "Книжкового ринку" повідомили, що працюватимуть вони на цьому місці тільки до 1 вересня. Потім тут збудують торговельно-офісне приміщення. Займатися цим буде тато депутата міської ради та компанія "Стандарт Буд".

У Полтаві закриватимуть "Книжковий ринок" на вулиці Шевченка. А підприємцям, які наразі тут торгують, погрожують.

– Нам казали, що наш ринок можуть спалити, – сказав підприємець Сергій.
– Це хто казав? – запитали ми.
– Адміністратор ринку. Щоб ми не влаштовували жодних зборів тут, спротиву не давали. Нам, ще раз кажу, сказали або виходьте звідси за паркан, або приїде бульдозер, – відповів підприємець Сергій.

На цьому місці хочуть збудувати торговельно-офісне приміщення. Займатися цим буде тато депутата міської ради та компанія "Стандарт Буд". Там ситуацію не коментують. Продавцям пропонують виселитися на ринок "Алмазний".

"У нас гарний сучасний ринок, працюють люди, працівники наймані. І всі залишаються без роботи. Гарантій немає. Виселити туди, де пропонують – це смішно", – розповіла приватний підприємець Наталія Турченко.

Сам "Книжковий ринок" підприємці облаштовували власним коштом, розказав директор.

"Кожне торгове місце є їхньою власністю. Вона запропонувала їм все це забрати з собою. І, наче, пообіцяла на тому місці, де запропонувала їм переїхати, збудувати ринок та здати в оренду, тобто не їхнім коштом", – зазначив директор "Книжкового ринку" Євген Голутовський.

На ринку "Алмазний", куди планують перенести "Книжковий ринок" зараз працюють люди.

Не знаю, вони наче не згодні. Сказали, що це периферія. Вони не хочуть, – сказала продавчиня Клавдія Василівна.
А Вас звідси виганяти будуть чи ні? – запитали ми.
Та я ж не знаю, чи будуть мене виганяти, – відповіла продавчиня Клавдія Василівна.

А ось у комунальному підприємстві "Полтава-сервіс" говорять, що обрали кілька варіантів для підприємців.

"Вони просили їм знайти місця для їхнього "Книжкового ринку". Ми знайшли три альтернативних позицій. Перший – це ринок речовий, другий – це господарський ринок з боку Чапаєва, і третій варіант – земельна ділянка, дещо складніша, там не вистачає місця.

Також підприємці розповіли, що до них приходила депутатка міської ради Маріанна Соліман і говорила про те, що їхній ринок незабаром закриють, однак вона цю інформацію спростовує.