Територію біля Прирічкового парку планують одночасно забудувати дві компанії

22 березня 2021 0
На сесії міської ради, що відбувалися у п'ятницю 19 березня, депутати проголосували за надання дозволу на розробку детальних планів територій, що є кроком до початку будівництва. Серед них: Турбомеханічний завод, колишній кінотеатр "Алмаз" та Прирічковий.

Ще донедавна Прирічковим парком могли користуватися полтавці, тут вигулювали собак та прогулювалися з візочками. Наразі ж територія відділена парканом. Міська земля перебуває в оренді понад десять років. Спочатку тут орендарі планували облаштувати фізкультурно-рекреаційний комплекс з готелем, а у 2020 році подалися на розробку детального плану території вже під багатоповерхівки.

"Тут планують будувати будинки", – сказав працівник.

"Паркан стоїть лише для того, аби визначити межі нашої земельної ділянки. Наразі будівельні роботи проводитися не будуть. Поки не будуть проведені громадські слухання, жодні будівельні роботи проводитися не будуть. Найближчі 3-4 місяці жодних будівельно-вантажних робіт тут проводитися не буде", – повідомила представниця Novos Development Ганна Фоміна.

Територію поблизу готелю "Турист" планує забудувати вже інший забудовник. На сесії міської ради, що відбувалася 19 березня, депутати проголосували ЗА надання дозволу забудовнику на розробку детального плану цієї території.

"Якщо все буде добре й громадськість буде погоджуватися з нашими намірами, то десь рік мине до початку будівництва. Ми плануємо будувати багатоповерхівки там, де колишній ресторан "Турист", – сказав генеральний директор "Полтавтрансбуд" Сергій Шандиба.

"Обидві ці території нехай не на одному етапі розробки, але з точки зору рішень прийнятих міською радою, і в одному, і в іншому випадку було лише рішення про розробку детального плану території. Воно не узаконює установку паркану й не узаконює будівництво тих же багатоповерхівок", – повідомив начальник управління з питань містобудування та архітектури Микола Шевельов.

39 депутатів із 43 підтримали рішення про надання дозволу на розробку детального плану територій поблизу готелю "Турист", але думки все ж різняться.

"Утримався, а не проголосував проти, через те, що там були й нормальні території, детальні плани. Зараз на сесію виставили питання "Полтавтрансубуду" без набережної без усіх моментів. Звичайно треба план переробляти й приймати. Але знову ж таки це ще не дозвіл на будівництво", – розповів депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

"Об'єкт, за який ми голосували, на розробку детального плану, на території там, де зараз готель "Турист", так ми за нього голосували. Він не має відношення до Прирічкового парку. Коли буде розроблений цей план, ми дали дозвіл на розробку цієї документації тоді вже будемо дивитися чи виконанні умови", – прокоментувала депутатка Полтавської міської ради Маріанна Соліман.

"Коли маніпулюють, що там зараз розвалини й колишній ресторан готелю, а на його місці будуть нові красиві будинки. Це відверта маніпуляція, ця розвалина залишається на своєму місці, бо це є приватна власність, й поруч з нею виросте 10-поверхівка", – сказала депутатка Полтавської міської ради Юлія Городчаніна.

І один, і другий детальний план забудови ще потребує проведення громадських обговорень, куди можуть вносити свої корективи й самі полтавці.

Тамара Мордик, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення