Літні майданчики у центрі міста заважають ходити полтавцям

18 травня 2021 0
У центрі Полтави заклади харчування облаштували літні майданчики. Від цього вулиці стали настільки вузькими, що пройти втрьох або вдвох майже неможливо.

Літні майданчики закладів Полтави у центрі міста заважають нормально проходити пішоходам. Двом людям розминутися тут тяжко. Бо ширина проходу менш як три метри.

"Тут зовсім незручно, проходу зовсім немає, незручно. Ніде незручно, вся вулиці Соборності в цих генделиках, вони непотрібні. Особисто мені вони непотрібні абсолютно", – сказала полтавка Олена Миколаївна.

"Це все ж таки тротуар, і має бути місце. Наприклад, минулого тижня ми на тій стороні навіть не могли з людьми розминутися. Я вважаю, якщо є приміщення, то повинно бути там, або хоча в один ряд, але не у два", – додала полтавка Тетяна Ковтун.

"Незручно, тому що багато столів, стільців, літній майданчик дійсно заважає. А якщо йде відразу декілька людей, ну погляньте, який тут прохід маленький", – зазначила полтавка Катерина Дзеверіна.

У самих закладах коментувати ситуацію кореспондентам відмовилися.

"Ми відмовляємося спілкуватися на камеру", – сказала працівниця закладу.

"До нас приходила жіночка, яка перевіряє все, підписувала документи з керівницею", – додала працівниця закладу.

"Не буду я нічого говорити, без керівництва інформацію надавати не буду", – зазначив працівник закладу.

Керівництво цього закладу на місці не було.

А у цьому закладі власник показав дозвіл на розміщення літнього майданчика, однак говорити на камеру відмовився. На місці деякі парасольки розміщені низько і зачіпають голови перехожих. Під час знімання репортажу їх почали закривати та пообіцяли, що поставлять інші вже цього тижня.

Дозволи на розміщення літніх майданчиків надає комісія з питань розміщення тимчасових споруд. А за документацією стежить інспекція з контролю за благоустроєм.

"Підставою для розміщення тимчасових споруд є паспорт прив’язки тимчасової споруди. Літні майданчики повинні розміщуватися відповідно до паспорта прив’язки виданого в управлінні з питань містобудування та архітектури", – розповіла прессекретар інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста Альона Прокопенко.

У самому паспорті вказують розмір земельної ділянки та точку розміщення майданчика. А на минулій комісії надали 56 дозволів на розміщення літніх майданчиків.