На Полтавщині засудили чоловіка, який побив битою свого знайомого

29 вересня 2021 0
Яніна Климань
Суд призначив п’ять років позбавлення волі чоловіку, який завдав удари битою знайомому.

П’ять років ув’язнення призначив Чутівський районний суд Полтавської області чоловіку, який побив свого знайомого. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 29 квітня 2019 року близько опівночі чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння,на подвір`ї домогосподарства знайомого завдав три удари дерев`яною бейсбольною битою в область голови та лівої ключиці.

Внаслідок цього, він заподіяв шкоду його здоров`ю у вигляді:

- відкритої черепно-мозкової травми, забій головного мозку легкого ступеня з переломами кісток зліва з переходом на основу та епідуральної гематоми зліва, забійних ран волосистої частини голови, які кваліфікуються лише у своїй сукупності, як тяжкі тілесні ушкодження по ознаці небезпеки для життя;

- розрив лівого ключично - акроміального з`єднання, які кваліфікуються, як ушкодження середнього ступеня тяжкості, за ознакою тривалого розладу здоров`я.

Таким чином суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Обвинувачений на судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушенняне визнав.

Крім цього, з нього стягнуть 2020 грн матеріальної шкоди та 20000 грн моральної шкоди.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.