Суд у справі викрадення елітних авто: обвинувачених лишили під вартою

03 лютого 2021 0
Сьогодні в Ленінському районному суді відбулося засідання у справі викрадення чотирьох елітних авто. Адвокат одного з обвинувачених клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Прокурор – про продовження тримання під вартою.

3 лютого у Ленінському райсуді Полтави відбулося чергове засідання у справі викрадення кількох елітних автомобілів.

Прокурор клопотав про те, щоб обвинувачені залишалися в СІЗО або внесли заставу розміром у два з половиною мільйони гривень.

"Мотиви, за яких вчинялися дії, що ставлять у провину обвинуваченим, їхні моральні якості та репутація, були враховані судом. Тому, вважаю, що, відповідно до вимог статті 177 КПК України продовжують існувати ризики, а саме: незаконно впливати на потерпілих або на свідків", – прокоментував прокурор Ігор Сорокін.

До суду через хворобу не прийшов адвокат одного з обвинувачених. Його на одне засідання замінили захисником із центру безоплатної вторинної допомоги.

"Вважаю клопотання прокурора необґрунтованим, прошу суд відмовити у клопотанні про продовження та змінити запобіжний захід на домашній арешт", – сказав захисник Віктор Якименко.

Суддя не задовольнила клопотання адвоката: троє обвинувачених, яких затримали навесні 2020 року, лишаються під вартою.

Чоловіків обвинувачують у викраденні чотирьох елітних авто марок "TOYOTA" та "LAND ROVER". Три з них повернули власникам, а одне було в розібраному стані.

Сума збитків складає понад три мільйони гривень. Суди тривають з осені. За цей час опитали одного свідка.

Дарина Литвак, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення