У Макухівському лісі іноземна компанія викрадає пісок для будівництва

05 листопада 2020 0
У Макухівському лісі незаконно видобувають пісок. Працівники державного підприємства "Полтавське лісове господарство" повідомляють, що це турецька компанія. Дозволу на це підприємство немає.


Це – лісове господарство у селі Макухівка. У 2014 році тут висадили близько 11 тисяч саджанців сосни. Однак, 4 листопада ця територія була зруйнована.

"Майстер лісу, об'їжджаючи свою територію помітив, що на цій ділянці проводяться якісь незаконні дії. Після цього повідомив своє керівництво", – сказав помічник лісничого Сергій Усенко.

На місці працював екскаватор, який зруйнував усі висаджені культури. Технікою набирали пісок.

"Коли ми приїхали, на місці стояла техніка. На місці був один працівник, але він говорив іноземною мовою. Тому нам з ним не вдалося поговорити", – додав помічник лісничого Сергій Усенко.

Під час приїзду знімальної групи робітників на місці не було, однак за технікою наглядав чоловік.

– Я охороняю техніку, – сказав охоронець Сергій.
– А що вона тут робить? – запитали ми.
– Я не знаю, я не керівництво. Дорогу ж роблять, тому тут техніка, – відповів охоронець.
– А яку саме дорогу? – уточнили ми.
Та, що йде на Чутове з Полтави, – відповів чоловік.

Працівники державного підприємства "Полтавське лісове господарство" повідомляють, що вирили землю та вкрали пісок турецька компанія ONUR, яка будує дороги в Полтавській області. За словами лісівників, дозволу на видобування піску тут, підприємство немає. З цим повідомленням вони звернулись до поліції. Однак, поки що цю справу не розглядали.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення